Mijn Psychologie
Behandeling, consultatie en trainingen op maat.

Over mij
Mijn naam is Ylona Mijnster. 

Ik ben geboren en getogen in Breda. Al heel wat jaren ben ik getrouwd. Mijn getrouwde naam is dan ook de inspiratie geweest voor de naam en logo van mijn praktijk. Tevens ben ik moeder van twee zonen. Om er te zijn voor mijn jongens buiten schooltijd heb ik mijn praktijk aan huis gevestigd. 


In 2006 ben ik afgestudeerd in de Pedagogische wetenschappen (richting ontwikkelingsstoornissen). Al tijdens mijn studie raakte ik betrokken als consulent bij het CCE en deed ik praktijkervaring op in leefgroepen met mensen met een visuele beperking. Na mijn afstuderen startte ik als orthopedagoog binnen een grote GGZ instelling. Naast het gedrags- en ontwikkelingscomponent van mensen en kinderen kreeg ik steeds meer interesse in de cognities en emoties van mensen en de behandeling hiervan. Op deze manier kwam ik bij een grote VG instelling in Brabant terecht, waarbij ik behandeling voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking op de kaart heb gezet.

Om dit weg te kunnen zetten ben ik de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut gaan volgen (zowel op jeugd als volwassenen gericht). Naast orthopedagoog van specialistische behandelgroepen, ben ik steeds meer behandeling gaan geven. Tevens ben ik in deze periode aangesloten in stuurgroep van de VGCT (Sectie VB) om behandelingen voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland nog meer onder de aandacht te brengen.

Binnen de VG instelling ontstond het initiatief om een Multipoli op te zetten en behandeling nog specifieker voor deze doelgroep vorm te geven. Echter werd in dit proces goed duidelijk hoe zorgkantoren en verzekeringen de zorg ingewikkeld maken. In deze periode heb ik EMDR gevolgd en heb ik de opleiding tot GZ-Psycholoog afgerond. Om dit te kunnen doen heb ik een jaar binnen een GGZ instelling behandeling mogen geven. Hierin werd mijn zienswijze bevestigd dat de zorg vanuit medische modellen, protocollen en financiën is ingericht. De mens en zijn hulpvraag wordt hierin vaak vergeten, processen verlopen stroperig en de wachttijden zijn lang. Een plek waar ik mijn eigen visie, enthousiasme en creativiteit minder kwijt kon.

Na afronding van de GZ opleiding kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad om Hoofdzorg Jeugd en Hoofdbehandelaar te worden bij een kleinschalige specialistische jeugdorganisatie in een natuurlijke omgeving. Een organisatie die naadloos aansluit bij mijn visie en enthousiasme en waar ik dan ook nog met veel plezier werk, maar nu als Directeur-bestuurder.

Waarom dan toch een eigen praktijk? Dit is al een wens van jaren. Een eigen plek creëren, gevormd door de eigen visie, normen en waarden. Doen waar je voor staat. De wens heeft meer vorm gekregen door opgedane ervaringen op andere plekken, maar ook door persoonlijke vragen uit de omgeving.

Beroepsregistraties:

- Cognitief Gedragstherapeut  VGCT

204435

- GZ- Psycholoog  

BIG 89923667425

- SKJ geregistreerd behandelaar 

130004403

- NvGZp geregistreerd   

4917


Locatie

Of het nu over behandeling, consultatie of scholing gaat, in overleg bespreken we welke locatie gewenst is. Hierbij houden we rekening met wat voor u goed voelt en past binnen uw vraag. 

Mogelijkheden:

- Mijn Praktijk aan huis
- Externe locatie (indien beschikbaar)
- Wandeltherapie
- Huisbezoek
Praktijk adres:

Ronde Hil 2

4822 AJ Breda